reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrušky dušené ve víně s vanilkovou polévkou a cukrářským piškotem

4 porce

  • 4 hrušky
  • bílé víno Gewürztraminer
  • badyán
  • hřebíček
  • mandle
  • rozinky

Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřinec.

Do kastrolu vlijeme víno, přidáme, hrušky, badyán, hřebíček, mandle a rozinky. Krátce, mírným varem povaříme.

Vanilková polévka

  • 400 ml 33% smetany
  • 1 lžička vanilkového pudinku
  • 1 vanilkový lusk
  •  cukrářské piškoty

Do studené smetany vmícháme vanilkový prášek, obsah vanilkového lusku a povaříme 2 minuty.

Do talíře vložíme 2 cukrářské piškoty, zakápneme je svařeným vínem, přidáme hrušky, mandle a rozinky. Na závěr zalijeme vanilkovou polévkou.

Zdroj: Hrušky dušené ve víně s vanilkovou polévkou a cukrářským piškotem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1522-hrusky-dusene-ve-vine-s-vanilkovou-polevkou-a-cukrarskym-piskotem/  [On-line 06.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.