4 porce
- 4 hrušky
- bílé víno Gewürztraminer
- badyán
- hřebíček
- mandle
- rozinky
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřinec.
Do kastrolu vlijeme víno, přidáme, hrušky, badyán, hřebíček, mandle a rozinky. Krátce, mírným varem povaříme.
Vanilková polévka
- 400 ml 33% smetany
- 1 lžička vanilkového pudinku
- 1 vanilkový lusk
- cukrářské piškoty
Do studené smetany vmícháme vanilkový prášek, obsah vanilkového lusku a povaříme 2 minuty.
Do talíře vložíme 2 cukrářské piškoty, zakápneme je svařeným vínem, přidáme hrušky, mandle a rozinky. Na závěr zalijeme vanilkovou polévkou.
Zdroj: Hrušky dušené ve víně s vanilkovou polévkou a cukrářským piškotem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1522-hrusky-dusene-ve-vine-s-vanilkovou-polevkou-a-cukrarskym-piskotem/ [On-line 06.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář