Ingredience
- zralé hrušky 5 kusů
- vlašské ořechy dle chuti (nebo mandle) 1 dávka
- kus másla 1 dávka
- půl lžičky mleté skořice 1 dávka
- špetka mletého zázvoru 1 dávka
- lžička medu na každou hrušku 1 dávka
Zralejší hrušky si oloupeme a rozpůlíme. Vyndáme jádřince a vložíme je do zapékací misky, kterou si vymažeme máslem. Půlky hrušek pomažeme medem a posypeme je ořechy, skořicí a zázvorem. Na každou hrušku dáme ještě kousek másla. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů a zapékáme hrušky asi 20 minut. Pečené hrušky na talíři zakápneme medem a podáváme ještě zatepla.
Zdroj: Hrušky pečené na medu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrusky-pecene-na-medu [On-line 05.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář