4 porce
- 4 menší hrušky
- 100 g krupicového cukru
- 500 ml černého piva
- 1 lžička mletého kardamomu
sýrová pěna
- 100 g měkkého čerstvého kozího sýra
- 50 g bílé čokolády
- 100 g vyšlehané šlehačky
Hrušky oloupeme a seřízneme, aby dobře stály.
V nádobě bez plastových úchytů (abychom ji později mohli vložit do trouby) rozpustíme cukr na karamel, zalijeme černým pivem, ochutíme kardamomem. Do pivního rozvaru vložíme celé hrušky a ve vyhřáté troubě pečeme při 160 °C 20 minut. Vychladíme a podáváme s pěnou z kozího sýra.
Kozí sýr promícháme s lehce (ne zcela do tuha) vyšlehanou šlehačkou a rozpuštěnou bílou čokoládou. Podáváme s pečenými, vychlazenými hruškami.
Zdroj: Hrušky v černém pivu s pěnou z čerstvého kozího sýra; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1332-hrusky-v-cernem-pivu-s-penou-z-cerstveho-koziho-syra/ [On-line 13.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář