Suroviny
- 800 g husích jater
- špek
- 6 šalotek
- 4-5 str. lisovaného česneku
- sůl, majoránka
- sádlo, olej
- listová petržel
- spařená cherry rajčátka
- chleba na topinky
- trochu výpeku z vepřového na šťávu
Na pánev dáme olej, špek na kostičky. Přidáme pokrájená husí játra a zprudka opečeme. Přidáme sádlo, šalotku na proužky, lisovaný česnek. Posypeme sekanou petrželkou. Z výpeku z vepřového připravíme šťávu, přilijeme na játra, osolíme, posypeme majoránkou.
Topinky připravíme nasucho v troubě.
Játra na talíři ozdobíme spařenými rajčátky, podáváme s topinkou.
Zdroj: HUSÍ JÁTRA PO ŽIDOVSKU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář