reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Indiánci

na buflery:

  • 470 g bílků
    180 cukru krystal
    100 g pudinkového prášku
    220 g žloutků
    60 ml vody
    250 g hladké mouky

na bílkovou náplň:

  • 180 g bílků
    700 g cukru krystal
    180 ml vody
    150 g ovocného protlaku

na dokončení:

  • 300 g tmavé čokolády
    kakaové máslo (ztužený tuk)

Nejdříve si připravíme buflery: Bílky vyšleháme s částí krystalového cukru a pudinkovým práškem. Žloutky zase se zbytkem cukru a vodou, kterou ovšem přidáváme postupně. Žloutky zlehčíme částí bílkové hmoty, pak obě masy spojíme a postupně ještě přimícháme mouku. Pomocí cukrářského sáčku vytvoříme na plechu vyloženém pečicím papírem buflery, které pečeme asi 10–15 minut při 180 stupních, dokud nezezlátnou.
A můžeme se pustit do náplně: Část cukru vyšleháme s bílky a zbytek dáme vařit s vodou. Až má cukrový rozvar správnou hustotu a dá se z něj vytvořit tzv. „silný řetěz“, pomalu ho zašleháme do bílkového sněhu. Vzniklou směs necháme šlehat, tak dlouho, dokud nezchladne. Potom ji dochutíme ovocným protlakem a nastříkáme cukrářským sáčkem na buflery.
Zatím „holé“ indiánky dáme ztuhnout do lednice a pak je potáhneme polevou z čokolády, kterou zředíme kakovým máslem nebo stoprocentním tukem tak, aby vytvořila na indiáncích jen tenkou vrstvu. Pro větší efekt je můžeme ještě jemně pocukrovat.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/237-indianci/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.