Suroviny
- předvaření sépie nebo chobotnice 2 balení
- salátové brambory 5 ks
- olivový olej
- citronová šťáva
- čerstvá hladkolistá petržel
- česnek 1-2 stroužky
- sůl
- pepř
Oloupané salátové brambory uvaříme v osolené vodě, chobotnici nebo sépii propláchneme a spaříme na minutku v osolené vodě. Vaříme jen krátce, aby nebyl výsledek „gumový“.
Vše pokrájíme, smícháme, zakápneme olejem, citrónovou šťávou, dochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem a nakonec jemně nasekanou zelenou petrželí. Servírujeme vlažné.
Zdroj: Insalatina tiepida di polpo e patate; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/insalatina-tiepida-di-polpo-e-patate [On-line 24.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář