reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ossibuchi con risotto alla milanese

Suroviny

  • rýže typu carnaroli 15 hrstí
  • hovězí vývar 1 l
  • parmazán 50 g
  • kus másla
  • šafrán
  • bílé suché víno 1 sklenka
  • telecí ossobuco 5 plátků
  • hladkolistá petržel 1 lžíce
  • citron 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • hladká mouka 1 lžíce
  • olej
  • sůl
  • pepř

Plátky telecího masa na kraji ořízneme, osolíme a opepříme z obou stran, poprášíme moukou. Poté je rychle osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran, a když se maso zatáhne a pustí šťávu, podlijeme je bílým vínem. Dusíme bez přikrytí asi hodinu a půl, občas podléváme vývarem.

Gremolata: Mezitím si připravíme směs z citronové kůry, nasekané petrželky a prolisovaného česneku. Když je maso měkké, přidáme k ní tuto směs a ještě povaříme asi pět minut.

Risotto: Na rozpáleném oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, kterou necháme zesklovatět. Podlijeme vývarem tak, aby byla rýže jen ponořená, nesmí v něm plavat. Vsypeme lžičku šafránu, promícháme a necháme mírně bublat. Postupně, jak se rýže vyvařuje, přidáváme po malých naběračkách vývar. Asi po 17 – 20 minutách stáhneme s ohně, rýže musí být kompaktní a al dente. Vmícháme lžíci másla a pár hrsti strouhaného parmazánu, vše dobře promícháme.

Servírujeme: Na talíř rozprostřeme risotto a doprostřed maso s trochou šťávy.

Zdroj: Ossibuchi con risotto alla milanese; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ossibuchi-con-risotto-alla-milanese  [On-line 24.04.2015]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


× 5 = čtyřicet


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.