Ingredience
- listové těsto 1 balení
- vejce 2 kusy
- tučný tvaroh 1 kus
- skořice 1 lžička
- skořicový cukr 1 sáček
- vanilkový cukr 1 sáček
- jablka 3 kusy
- moučkový cukr dle potřeby 1 dávka
Listové těsto necháme rozmrazit.Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nastrouháme. Troubu předehřejeme na 200stupňů (horkovzdušnou na 180 stupňů).Rozmražené těsto rozpůlíme a z každé části postupně rozválíme plát.Tento plát posypeme strouhankou nebo drcenými piškoty a rovnoměrně rozložíme polovinu jablek. Rozšleháme vajíčko a potřeme ním okraje těsta. Potom ho zavineme. Malé záviny položíme na plech, vyložený pečicím papírem a potřeme zbylým vajíčkem.Dáme péct do rozehřáté trouby na 30 minut. Kromě jablečné můžeme udělat i oslazenou tvarohovou náplň. Upečené štrůdly necháme vychladnout a před podáváním je posypeme moučkovým cukrem. Servírujeme s dobrou zmrzlinou a kvalitní domácí šlehačkou.
Zdroj: Jablečný a tvarohový štrúdlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablecny-tvarohovy-strudlik [On-line 28.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář