Ingredience
- jablka 1 kg
- vanilkový pudink 2 kusy
- cukr 2 lžíce
- dětské piškoty 1 balení
- citronová šťáva 1 dávka
- banány 2 kusy
- voda 250 ml
caffé latte (na 2 sklenice):
- mléko 1 hrnek
- vařící rozpustná káva 1 hrnek
- skořice a cukr dle chuti 1 dávka
1.Očištěná a nakrájená jablka rozdusíme v trošce vodě s cukrem na pyré. Pudink rozmícháme ve vodě, vlijeme do pyré a krátce povaříme. Přidáme citronovou šťávu podle chuti. Na dno formy naklademe piškoty, přidáme kolečka banánu a vše zalijeme připravenou jablečnou hmotou s pudinkem. Dáme dobře vychladit do lednice, můžeme podávat se šlehačkou a kávou.
2. Mléko si ohřejeme, aby bylo úplně horké, potom ho šlehačem vyšleháme, až se začne tvořit pěna. Do půlky každé sklenice nalijeme horké mléko, lžičkou „naházíme“ do sklenice ještě trochu pěny a část si jí necháme. Kávu lijeme do sklenice opatrně po stěně sklenky jen tak tenkým proudem, aby se káva s mlékem nesmíchaly. Na konec ještě dáme zbylou pěnu a navrch posypeme trochu skořice. Cukr už si každý dá dle vlastní chuti.
Zdroj: Jablečný dezert se šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablecny-dezert-se-slehackou [On-line 07.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář