- středně velká jablka 3 kusy
- listové těsto (plát) 1 kus
- cukr moučka na obalení
- mletá skořice na obalení
- moučkový cukr
- smetana ke šlehání 1 kus
- hořká čokoláda na strouhání 1 balení
- olej na smažení
- hladká mouka pod rozválení listového těsta
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na centimetrová kolečka, obalíme je v cukru a skořici. Na vále si rozválíme těsto, na plát položíme připravená jablečná kolečka, těsto mezi jablky rozkrájíme tak, abychom mohli každé kolečko zabalit zvlášť. Takto připravené dáme zamrazit (lépe se to pak smaží).
Na pánev nalijeme olej,olejem nešetříme, když je zcela rozpálen, vložíme jablka a smažíme z obou stran dozlatova. Hotová jablka položíme na papírový ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Hotová jablka obalíme v moučkovém cukru a skořici. Na talíři ozdobíme šlehačkou a postrouháme čokoládou a servírujeme.
Zdroj: Jablka v županu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablka-v-zupanu [On-line 17.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář