reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jáhlová polévka s houbami

  • 70 g jáhel
    20 g sušených hub
    50 g sádla
    1 cibule
    30 g hladké mouky
    1 l vývaru
    mletý kmín
    sůl
    petrželka

Sušené houby namočíme alespoň na hodinu do studené vody. Jáhly 5 až 8 minut povaříme, přecedíme a propláchneme. Na sádle dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a vytvoříme jíšku, kterou prosmažíme a poté zalijeme vývarem. Přidáme houby i s nálevem, 15 až 20 minut povaříme a dochutíme solí a mletým kmínem. Na závěr přidáme jáhly, už jen krátce provaříme a při podávání posypeme čerstvou petrželkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/322-jahlova-polevka-s-houbami/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.