Surovina:
- 300 g jahod
- 2 bílky
- citronová šťáva
- rostlinný olej
- malinový ocet
- cukr
- smetana
- podmáslí
- 1 dl sektu
- meduňka
Jahody nasypeme do nádoby, ve které budeme směs mixovat.
Dva bílky rozšleháme s kapkou citronové šťávy a pomalinku do nich přišleháváme rostlinný olej, dokud nevznikne hladká majonéza.
K jahodám přidáme kapku malinového octa a citronové šťávy. Podle chuti dosladíme cukrem, přidáme kapku smetany a kapku podmáslí, záleží na individuální chuti. Majonézu zamícháme do rozmixovaných jahod, řídíme se konzistencí – polévka by měla jemně zhoustnout. Na závěr přilijeme asi 1 dl sektu, promícháme a servírujeme s plátky čerstvých jahod a pár lístky meduňky.
Zdroj: Jahodová polévka se sektem; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/jak-doma-na-delikatesy-z-ovoce-kouknete-na-recepty-od-sefa?special=758795 [On-line 24.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář