Ingredience
- bebe sušenky 250 g
- máslo 150 g
- mascarpone 300 g
- moučkový cukr 80 g
- vanilkové aroma 1 lžička
- smetana ke šlehání 250 ml
- červené dortové želé 1 balení
- jahody 1 dávka
- mandlové lupínky 1 dávka
Kuchyňským robotem nejprve rozdrťte sušenky na větší drobky. Přidejte k nim změklé máslo a zpracujte na hmotu. Tu rovnoměrně rozprostřete do kulaté dortové formy. Mascarpone, vanilkové aroma a moučkový cukr utřete do hladkého krému. Ze smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte ji do krému. Připravenou náplň rozetřete stěrkou na hmotu ve formě a dejte ji asi na hodinu do ledničky. Po hodině ztuhlý dortový základ vyndejte a poklaďte nakrájeným ovocem. Podle návodu na obalu si připravte dortové želé a polijte jím jahody. Dort dejte minimálně na tři hodiny ztuhnout do ledničky. Když moučník vyjmeme z formy, stěny kolem dokola obalíme mandlovými lupínky.
Zdroj: Jahodový páj; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodovy-paj [On-line 05.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář