reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodový sýrový koláč

Ingredience
korpus:

  • namleté jemné sušenky 100 g
  • umleté ořechy 50 g
  • rozpuštěné máslo 50 g

krém:

  • zahuštěné slazené mléko (salko) 400 g
  • čerstvý sýr (philadelphia) 300 g
  • scezené kompotované jahody 200 g
  • citronová šťáva 80 ml
  • želatina 1 lžička

poleva:

  • kvalitní hořká čokoláda 185 g
  • plnotučná zakysaná smetana 125 g
  • likér cointreau 1 špetka

1. V míse spojíme namleté sušenky, ořechy a máslo. Vysypeme do koláčové formy a uhladíme. Dáme do lednice ztuhnout.

2. V míse rozmixujeme měkký sýr. Postupně přidáváme slazené zahuštěné mléko. Mícháme, až je směs hladká. Přidáme scezené jahody a lehce rozmixujeme. Na závěr přidáme citronovou šťávu a želatinu a dobře promícháme.

3. Směs nalijeme do formy s korpusem a vrátíme do lednice, kde ji necháme až čtyři hodiny ztuhnout. Podáváme s čerstvými jahodami, šlehačkou a čokoládovou polevou.

4. Na polevu rozlámeme čokoládu na kousky a nad párou je rozpustíme. Postupně přidáváme zakysanou smetanu a ve finále vmícháme likér Cointreau.

Zdroj: Jahodový sýrový koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodovy-syrovy-kolac [On-line 13.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.