Ingredience
korpus:
- namleté jemné sušenky 100 g
- umleté ořechy 50 g
- rozpuštěné máslo 50 g
krém:
- zahuštěné slazené mléko (salko) 400 g
- čerstvý sýr (philadelphia) 300 g
- scezené kompotované jahody 200 g
- citronová šťáva 80 ml
- želatina 1 lžička
poleva:
- kvalitní hořká čokoláda 185 g
- plnotučná zakysaná smetana 125 g
- likér cointreau 1 špetka
1. V míse spojíme namleté sušenky, ořechy a máslo. Vysypeme do koláčové formy a uhladíme. Dáme do lednice ztuhnout.
2. V míse rozmixujeme měkký sýr. Postupně přidáváme slazené zahuštěné mléko. Mícháme, až je směs hladká. Přidáme scezené jahody a lehce rozmixujeme. Na závěr přidáme citronovou šťávu a želatinu a dobře promícháme.
3. Směs nalijeme do formy s korpusem a vrátíme do lednice, kde ji necháme až čtyři hodiny ztuhnout. Podáváme s čerstvými jahodami, šlehačkou a čokoládovou polevou.
4. Na polevu rozlámeme čokoládu na kousky a nad párou je rozpustíme. Postupně přidáváme zakysanou smetanu a ve finále vmícháme likér Cointreau.
Zdroj: Jahodový sýrový koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodovy-syrovy-kolac [On-line 13.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář