Jahody plněné domácí čokoládou a šlehačkou, domácí kremrolky
- 2 lžíce studené vody
- 7 kostek cukru
- 2–3 lžíce kakaa
- 130 g másla
2 lžíce studené vody a 7 kostek cukru povaříme do bublin. Přidáme 2 až 3 lžíce kakaa, zamícháme a postupně přidáme máslo.
Kremrolky
- 1 balení listového těsta
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 50 g moučkového cukru
- hrst hladké mouky na válení těsta
- 1 žloutek na potření kremrolí
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na proužky, které natočíme na studenou vodou ochlazené formičky. Potřeme žloutkem a upečeme v rozpálené troubě. Opatrně sundáme a plníme.
Zdroj: Prostřeno TV Primahttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnene-jahody-domaci-kremrolky [On-line 14.10.20110]
Poslední tip, trik či komentář