Suroviny:
- 250 g vepřové krkovičky
- hlíva ústřičná
- pórek
- zázvor
- mrkev
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sojové omáčky
- vejce
- nudle do polévky
- jarní cibulka
- rostlinný olej
- sůl, pepř
Nakrájenou mrkev, pórek, stroužky česneku a kousek zázvoru orestujeme na oleji. Po chvilce zeleninu zalijeme vodou, osolíme a opepříme a vložíme k ní vepřovou krkovičku. Necháme vařit 45 minut. Poté maso vyndáme a vývar přecedíme. Do čistého vývaru vhodíme pokrájenou hlívu a nudle, dochutíme kapkou sojové omáčky. Mezitím nakrájíme maso na tenké plátky a uvaříme vejce natvrdo. Vše spolu naservírujeme do hlubokého talíře.
Zdroj: Japonská polévka s vepřovým masem; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-recepty-ze-3-dilu [On-line 05.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář