Suroviny:
- 1 cibule
- olivový olej
- 320 g rýže arborio nebo carnaroli,
- 200 ml bílého vína
- 500 ml zeleninového vývaru
- voda podle potřeby
- 1 snítka tymiánu
- 50 g másla
- 2 stroužky česneku
- 100 g bílého chřestu
- 50 g hráškových lusků
- 50 g kuliček hrášku
- 2 jarní cibulky
- 1 snítka majoránky
- 60 ml smetany 33%
- 50 g parmazánu
- 100 g rukoly
- mletý pepř
- sůl
Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji dorůžova, vmícháme rýži, osmahneme, přidáme snítky tymiánu, podlijeme vínem, za průběžného míchání necháme odvařit, postupně přiléváme vývar. Vždy, když se vyvaří, dolijeme a takto pokračujeme, až je rýže měkká na skus.
Na másle opečeme nakrájenou zeleninu, vmícháme majoránku, zastříkneme vínem, necháme odvařit, zjemníme smetanou a vše vmícháme k rýži spolu s rukolou a strouhaným parmazánem. Navrch naservírovaného rizota sypeme ještě trochu parmazánu.
Zdroj: Jarní rizoto s hráškem, chřestem, rukolou a bylinkami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1688-jarni-rizoto-s-hraskem-chrestem-rukolou-a-bylinkami/ [On-line 02.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář