Suroviny:
- rýžový papír
- mleté vepřové maso
- krevety
- 1 mrkev
- 1/3 hlávky zelí
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- zázvor
- chilli paprička
- sójová omáčka
- řepkový olej
- sůl
- pepř
na omáčku:
- sójová omáčka
- chilli paprička
- limetová šťáva
- citronová šťáva
Rýžové papíry vyndejte z obalu a přikryjte je vlhkou utěrkou, aby nevysychaly. Ve woku rozehřejte řepkový olej a orestujte na něm nakrájený česnek, nechte provonět a pak přidejte mleté vepřové maso. Dobře promíchejte. Osolte a opepřete.
Zázvor, cibuli, mrkev a zelí nakrájejte na nudličky a postupně přidejte k masu. Na závěr dochuťte chilli papričkou a sójovou omáčkou.
Náplň přendejte do mísy, wok umyjte a nechte v něm rozehřát větší množství oleje.
Připravte si dva rýžové papíry na závitky, jeden překrojte napůl a položte na druhý papír tak, aby vzniklo dvojité dno. Na zdvojenou část nandejte náplň a navrch dvě krevety, které předem nařízněte. Papír složte k sobě ze všech stran, potřete škrobem rozpuštěným ve vodě a zarolujte.
Závitky vložte do rozpáleného oleje, osmažte a vyndejte na papírový ubrousek, aby nasál přebytečný tuk.
V kastrůlku ohřejte sójovou omáčku, přidejte nakrájenou chilli papričku a citronovou a limetovou šťávu.
Přelijte do malé misky a podávejte se závitky.
Zdroj: JARNÍ ZÁVITKY S CHILLI OMÁČKOU; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-7-dilu [On-line 09.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář