reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Játrová paštika s mandlemi, na portském víně s tymiánem, bagetka

Suroviny

  • Portské vímo 100 ml
  • sekané mandle 50-100 g
  • drůbeží játra 500 g
  • 200 g másla + 200 g na závěrečné zalití paštiky
  • šalotka najemno naekaná 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • čerstvy tymián 1 snítka
  • smetana ke šlehání 4 lžíce
  • sůl
  • pepř

Na ozdobu:

  • plátky mandlí
  • tymián

Játra důkladně očistěte a nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm pokrájenou šalotku dozlatova. Přidejte česnek, tymián a minutu opékejte. Pak vyndejte tymián, přidejte očištěná játra a opečte je dohněda. Těsně před koncem restování k játrům přilijte portské víno a nechte jen částečně odpařit. Játra rozmixujte dohladka. Přidejte zbývající rozpuštěné máslo, smetanu a dochuťte solí a pepřem. Znovu vše důkladně promixujte. Do hotové paštiky zamíchejte sekané mandle, rozdělte ji do misek nebo dejte do jedné velké a povrch uhlaďte. V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky, nechte je vychladnout a přelijte jím vršek každé paštiky. Ozdobte plátky mandlí a tymiánem a nechte v lednici dobře ztuhnout.

Zdroj: Játrová paštika s mandlemi, na portském víně s tymiánem, bagetka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jatrova-pastika-s-mandlemi-na-portskem-vine-s-tymianem-bagetka  [On-line 11.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.