reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

JEHNĚČÍ NA MAROCKÝ ZPŮSOB S RATATOUILLE

Suroviny:

  • jehněčí hřbet
  • vývar
  • 1 lžíce medu
  • rozmarýn
  • máta
  • kmín
  • mletý římský kmín
  • 1 kulička nového koření
  • bobkový list
  • celá skořice
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej

na ratatouille:

  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1/2 cukety
  • 2 plátky lilku
  • konzervovaná rajčata
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • snítka tymiánu
  • 1 dcl bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Nejdřív si připravte marinádu: pánev rozehřejte a nechte na ní opražit kmín, nové koření, bobkový list a celou skořici. Skořici dejte stranou a zbytek přesypte do hmoždíře. Přidejte mletý římský kmín, rozmělněte a nakonec vmíchejte lžíci medu.

Maso očistěte, opepřete a osolte. Vložte na rozehřátý olej, nejdříve stranou, kde je víc masa. Přidejte snítku rozmarýnu. Opečte ze všech stran a vložte do trouby předehřáté na 160 stupňů. Vyndejte z trouby, potřete marinádou a ještě na chvíli nechte dopéct.

Na druhé pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nakrájenou cibuli. Pak postupně přidejte nasekaný česnek, papriky, cuketu a lilek. Osolte, opepřete, přidejte snítku tymiánu, rajčata, zalijte vínem a nechte chvíli restovat.

Maso vyndejte z trouby, odložte na alobal, posypte čerstvou mátou, zabalte a nechte odpočinout. Vypečenou šťávu zalijte vývarem a nechte povařit.

Jehněčí nakrájejte na kotlety a podávejte spolu s ratatouille a šťávou.

Zdroj: JEHNĚČÍ NA MAROCKÝ ZPŮSOB S RATATOUILLE; Teď vaří  šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-pro-romantickou-veceri [On-line 30.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.