Suroviny:
- jehněčí hřbet
- vývar
- 1 lžíce medu
- rozmarýn
- máta
- kmín
- mletý římský kmín
- 1 kulička nového koření
- bobkový list
- celá skořice
- pepř
- sůl
- olivový olej
na ratatouille:
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1/2 cukety
- 2 plátky lilku
- konzervovaná rajčata
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- snítka tymiánu
- 1 dcl bílého vína
- sůl
- pepř
- olivový olej
Nejdřív si připravte marinádu: pánev rozehřejte a nechte na ní opražit kmín, nové koření, bobkový list a celou skořici. Skořici dejte stranou a zbytek přesypte do hmoždíře. Přidejte mletý římský kmín, rozmělněte a nakonec vmíchejte lžíci medu.
Maso očistěte, opepřete a osolte. Vložte na rozehřátý olej, nejdříve stranou, kde je víc masa. Přidejte snítku rozmarýnu. Opečte ze všech stran a vložte do trouby předehřáté na 160 stupňů. Vyndejte z trouby, potřete marinádou a ještě na chvíli nechte dopéct.
Na druhé pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nakrájenou cibuli. Pak postupně přidejte nasekaný česnek, papriky, cuketu a lilek. Osolte, opepřete, přidejte snítku tymiánu, rajčata, zalijte vínem a nechte chvíli restovat.
Maso vyndejte z trouby, odložte na alobal, posypte čerstvou mátou, zabalte a nechte odpočinout. Vypečenou šťávu zalijte vývarem a nechte povařit.
Jehněčí nakrájejte na kotlety a podávejte spolu s ratatouille a šťávou.
Zdroj: JEHNĚČÍ NA MAROCKÝ ZPŮSOB S RATATOUILLE; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-pro-romantickou-veceri [On-line 30.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář