Ingredience
- jehněčí maso (nejlépe z kýty) 500 g
- mléko 20 ml
- olivový olej 3 lžíce
- cibule 2 kusy
- klobásy 2 kusy
- špek 150 g
- mrkev 2 kusy
- česnek dle chuti 1 dávka
- rozmarýn 1 dávka
- brambory 1 kg
- cibule 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
Z mléka, oleje, strouhané cibule, soli a pepře umícháme marinádu, do které vložíme na kostky nakrájené maso a necháme je do druhého dne v chladu rozležet. Hodinu před přípravou maso vyjmeme z lednice a v pokojové teplotě necháme odstát. Připravíme si jehly, na které střídavě napichujeme kousky cibule a špeku, kolečka klobásy a mrkve. Rožníme nejlépe na venkovním grilu 30-60 minut. Ke špízům, které můžeme také upéct v troubě, chutnají uvařené mačkané brambory, rozšťouchané s cibulkou, nebo pečivo.
Zdroj: Jehněčí špíz; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jehneci-spiz [On-line 28.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář