reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí (vepřové) kotlety

Ingredience

  • vepřové kotlety 500 g
  • skopové kotlety 500 g
  • brambory 600 g
  • mozzarella 1 kus
  • smetana na vaření 1 kelímek
  • mléko 250 ml
  • olej 4 lžíce
  • máslo 3 lžíce
  • tymián 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • citronová šťáva 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Kotlety si lehce naklepeme a den předem naložíme do oleje, tymiánu a citronové šťávy. Až před přípravou maso osolíme, opepříme a okořeníme dalším oblíbeným kořením, pokud chceme, a prudce je opečeme z obou stran na oleji. Poté dáme dopéct do trouby pod alobal na 15–20 minut při 150 °C. Kotlety necháme stranou v teple a doděláme si šťávu. Výpek zalijeme třemi lžícemi vody a krátce povaříme.

2. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Chvilku je povaříme v mléce, kam jsme přidali smetanu a koření. Pokud chceme, můžeme je zahustit troškou mouky, kterou přidáme do smetany. Dobře promícháme a vaříme ještě pár minut. Formu na upečení vytřeme máslem a naplníme směsí s bramborami, každou vrstvu brambor posypeme nahrubo nastrouhanou mozzarellou a dáme do trouby, kde pečeme dvacet minut na 200 °C.

Zdroj: Jehněčí (vepřové) kotlety; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jehneci-veprove-kotlety [On-line 11.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.