Ingredience pro přípravu receptu:
- 600 g – mletá vepřová plec
- 1 kus – starší houska
- 2 kusy – vejce
- 8 lístků – šalvěj
- 1 kus – cibule – najemno nakrájená
- 2 stroužky – prolisovaný česnek
- 1 snítka – rozmarýn
- olivový olej
- kvalitní kečup
- sůl
- pepř
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Nakrájíme housku na kostičky a spolu s vejcem ji dáme do větší mísy. Přidáme mleté maso, cibuli, česnek a najemno nasekané bylinky. Osolíme, opepříme a vypracujeme hladkou masovou směs.
Připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Z masa uděláme válec o průměru 10 cm a dáme ho na plech.
Maso zakapeme olivovým olejem a pořádně potřeme kečupem.
Sekanou vložíme do trouby a pečeme při 170 °C Celsia přibližně hodinu.
Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme ideálně s domácími hranolky nebo vařenými brambory či s kaší.
Zdroj: Jinačí sekačka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/jinaci-sekacka.html [On-line 26.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář