- tygří krevety
- hladká mouka 2 šálky
- 1 plechovka piva
- sodovka 1 sklenice
- jedlá soda 1 špetka
- sůl
- bílý pepř
- citronová šťáva 1 lžička
- olivový olej 1 lžička
Salát
- fenykl 1 kus
- salátová okurka 0.5 kusu
- šťáva z poloviny citronu
- olivový olej 2 lžíce
- petrželka
- 1 jablko
Uděláme těstíčko. Mouku, pivo, sodovku, jedlou sodu, sůl a pepř smícháme a vyšleháme metlou. Podle konzistence přilijeme tekutinu a nakonec zamícháme citronovou šťávu a olivový olej. Necháme v ledničce stát alespoň 30 minut.
Krevety oloupeme, očistíme a před smažením obalíme v hladké mouce a připraveném těstíčku. Smažíme krátce v rozpáleném oleji.
Fenykl na salát tenoučce nastrouháme a pokapeme jej citronovou šťávou, aby nezhnědl. Do mísy přidáme nastrouhanou okurku a olivový olej. Osolíme a okořeníme. Těsně před podáváním na salát nastrouháme jablko, aby vydrželo křupavé, a přidáme petržel.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jumbokrevety-se-salatem [On-line 29.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář