Ingredience
- vykostěné kachní prsa 500 g
- menší celer, 2 mrkve, petržel, cibule 1 dávka
- sladká smetana 1 kus
- sůl 1 dávka
- vývar 350 ml
- bílé víno 100 ml
- tymián 1 dávka
- citron 1 kus
- bobkové listy 1 dávka
- nové koření 5 kuliček
- cukr 1 dávka
- brusinky nebo brusinkové pyré 1 dávka
na knedlík:
- mléko 200 ml
- hrubá mouka 1 dávka
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci na oleji zpěníme cibulku a přidáme zbytek zeleniny, lehce osmahneme. Směs dáme do pekáče, přidáme tymián, bobkový list, kuličky nového koření a lžičku cukru. Podlijeme vývarem a přidáme deci vína. Na tuto směs dáme kačeří prsíčka, přikryjeme a dáme péct na 180 °C na 45 minut.
Poté maso vyjmeme a směs rozmixujeme v hrnci a dáme vařit. Přidáme smetanu a dochutíme citronovou šťávou.
Housky na knedlík nakrájíme na kostičky, nejlépe den předem, aby oschly. Nakrájené kostky pečiva zalejeme rozmíchaným vejcem s mlékem a necháme 20 minut odležet, v průběhu dvakrát promícháme. Potom přidáme hrst hrubé mouky, tak aby směs držela pohromadě, ale byla stále lepivá. Vytvarujeme knedlíky, které vaříme v potravinářské fólii asi 15 minut.
Zdroj: Kačeří prsíčka pečená na víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kaceri-prsicka-pecena-na-vine [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář