reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachna s pomerančovou omáčkou, krokety

  • 5 kachních stehen
  • 1l kachního (husího) sádla
  • 3–4 pomeranče
  • 4 kachní krky
  • 1 dl červeného vína
  • 1 cibule
  • 1 lžíce rybízové marmelády
  • 1 lžička rajského protlaku
  • jíška
  • sůl
  • skořice
  • bílý pepř
  • šalvěj
  • 8–10 brambor
  • 2 vejce
  • mouka
  • strouhanka

Kachní stehna naložíme přes noc v soli a pomerančové kůře, kousek skořice, pepř. Maso osušíme, zalijeme tukem a připravíme konfit. Z krků, cibule, protlaku, a vína připravíme základní omáčku, kterou nakonec dochutíme šťávou z pomerančů, marmeládou a šalvějí.

Krokety:
Brambory uvaříme, nastrouháme, přidáme mouku a vejce, vytvarujeme krokety, obalíme ve strouhance a osmažíme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachna-s-pomerancovou-omackou-krokety

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.