- 5 kachních stehen
- 1l kachního (husího) sádla
- 3–4 pomeranče
- 4 kachní krky
- 1 dl červeného vína
- 1 cibule
- 1 lžíce rybízové marmelády
- 1 lžička rajského protlaku
- jíška
- sůl
- skořice
- bílý pepř
- šalvěj
- 8–10 brambor
- 2 vejce
- mouka
- strouhanka
Kachní stehna naložíme přes noc v soli a pomerančové kůře, kousek skořice, pepř. Maso osušíme, zalijeme tukem a připravíme konfit. Z krků, cibule, protlaku, a vína připravíme základní omáčku, kterou nakonec dochutíme šťávou z pomerančů, marmeládou a šalvějí.
Krokety:
Brambory uvaříme, nastrouháme, přidáme mouku a vejce, vytvarujeme krokety, obalíme ve strouhance a osmažíme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachna-s-pomerancovou-omackou-krokety
Poslední tip, trik či komentář