reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachna – staročeská specialita – a zelí

  • 1 kachna
  • zelí bílé nebo červené

Kachnu omyjeme a očistíme, zbavíme ji drobů a peří, dáme do pekáčku, prosolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme asi 1,5 hodiny. Potom kachnu odklopíme a dopečeme dozlatova. Upečenou kachnu naporcujeme a vrátíme do pekáčku.

Podáváne s bramborovými nebo houskovými knedlíky a zelím.

Bílé zelí

Koupené kyselé zelí uvaříme a podle potřeby dochutíme (sůl, pepř, cukr), do bílého zelí přidáváme cibuli.

Červené zelí

Zelí uvaříme a dochutíme dle potřeby (cukr, sůl).

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachna-staroceska-specialita

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.