Ingredience
- Kachní játra
- Drůbeží srdce
- Cibule
- Česnek
- Kachní sádlo
- Máslo
- Celer
- Mrkev
- Slanina
- Bobkový list
- Nové koření
- Muškátový oříšek
- Hladká mouka
- Kachní vývar
- Sůl
- Pepř
- Petržel
- Citron
Na kostičky nakrájíme slaninu. Kachní srdce a játra odblaníme a nakrájíme, krájet budeme i zeleninu. Hrnec si rozpálíme a rozehřejeme v něm sádlo. Začneme dohněda restovat nakrájenou zeleninu.
Cibuli a česnek nakrájíme a přidáme do hrnce. Přisypeme také kostičky slaniny, srdíčka, bobkový list, nové koření, celý pepř a muškátový oříšek. Zamícháme a přidáme máslo. Poté přisypeme mouku. Promícháme a pomalu přiléváme vývar. Vaříme 35 minut. Dochutíme citrónem, osolíme a opepříme.
Játrové knedlíčky
Ingredience
- Drůbeží játra
- Vejce
- Strouhanka
- Máslo
- Muškátový oříšek
- Majoránka
- Sůl
- Pepř
Játra, strouhanku, máslo, muškátový oříšek a vejce rozmixujeme. Do směsi přidáme majoránku, sůl a pepř, pak promícháme. Začneme dělat kuličky, které můžeme dávat ihned vařící se polévky. Knedlíček se vaří 4 až 5 minut.
Zdroj: Kachní kaldoun; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1963-kachni-kaldoun/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář