reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní konfit s karamelizovaným zelím, lyonské brambory

Suroviny

  • kacgní stehna 5 ks
  • kachní sádlo
  • bílé zelí 1 ks
  • cukr krupice
  • malinový ocet
  • sůl
  • tymián
  • petrželka

Lyonské brambory:

  • velké brambory 10 ks
  • česnek 3 stroužky
  • čerstvý tymián
  • šalotka 3 ks
  • kachní sádlo
  • pažitka
  • sůl

Kachní stehna dobře osolíme hrubou solí, zasypeme lístky tymiánu a necháme v lednici hodinu odležet.

V hrnci rozpustíme kachní sádlo (mělo by ho být tolik, aby se stehna celá ponořila). Sádlo přelijeme do pekáče, stehna opláchneme od soli, osušíme a vložíme do sádla. Pekáč dáme do trouby nastavené na 110°C (sádlo by mělo držet stále 70°C) a pomalu pečeme tři hodinky. Po vyndání z trouby bude maso křehké a bude samo odpadávat od kosti.

Rozehřejeme pánev a opatrně do ní vložíme kachní stehna kůží dolů. Necháme je orestovat, aby kůže chytla zlatavou barvu.

Mezitím v jiné pánvi rozehřejeme trošku kachního sádla z konfitu a hodíme na něj celé zelné listy. Osolíme, mírně pocukrujeme, zalijeme kapkou malinového octa a orestujeme. Zelí zkaramelizuje a změkne. Pak ho přendáme do misky, přisekáme trošku petržele a promícháme.

Opečená stehna servírujeme s karamelizovaným zelím a lyonskými bramborami.

Lyonské brambory: Na pánvi na sádle orestujeme plátky brambor. Brambory osolíme a přihodíme k nim pár snítek tymiánu, nasekanou šalotku a jemné plátky česneku. Brambory pečeme do křupava. Na závěr k nim přihodíme nasekanou pažitku.

Zdroj: Kachní konfit s karamelizovaným zelím, lyonské brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-konfit-s-karamelizovanym-zelim-lyonske-brambory  [On-line 18.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.