reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kaldoun

Suroviny

  • kosti a odřezky
  • drůbeží drůbky
  • řapíkatý celer
  • mrkev
  • cibule
  • nové koření
  • bobkový list
  • světlá jíška
  • polévkové nudle
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

Do hrnce dáme veškeré kosti a odřezky z jakékoliv drůbeže, přidáme také drůbky. Tučnou kůži vynecháme, aby nebyla polévka moc mastná. Zalijeme studenou vodou, přidáme řapíkatý celer, cibuli, mrkev a necháme zavařit. Jakmile sebereme pěnu, můžeme do vývaru přidat pár kuliček nového koření, bobkový list a pár kuliček černého pepře.

Když je maso měkké, vývar přecedíme a založíme kaldoun. Do hrnce nalijeme čirý vývar, zahustíme jíškou, ochutíme bobkovým listem a necháme provařit. Mezitím nakrájíme uvařené maso a zeleninu na kostičky.

V jiném hrnci ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny.

Do polévky vhodíme nakrájené maso a zeleninu a přihodíme také uvařené nudle. Polévku naservírujeme a ozdobíme čerstvou petrželkou.

Zdroj: Kaldoun; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kaldoun-0  [On-line 18.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.