reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní konfity s červeným zelím a domácími houskovými a bramborovými knedlíky

  • 5 ks kachních stehen
  • 1 hlávka červeného zelí
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 50 g cukru
  • 3 lžíce octa
  • 50 g hladké mouky
  • 3–4 dl vroucí vody
  • 1 směs na přípravu houskových knedlíků
  • 1 vejce
  • 6 středně velkých uvařených brambor
  • 150 g hrubé mouky
  • 150 g krupice
  • 1 vanička sádla
  • 3 lžíce oleje

Kachní stehna zbavíme zbylého peří, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme do hlubokého pekáče, přidáme sádlo a zalijeme vlažnou vodou tak, aby byla stehna do tří čtvrtin ponořená. Pečeme v troubě na 160 ºC zhruba tři hodiny. Měkká stehna vyjmeme a položíme na rošt. Pod rošt dáme pekáč, aby mohl tuk kapat dolů, a dopečeme, aby měla stehna kůrku.

Mezitím si nakrájíme cibulku a zelí. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené zelí a vše orestujeme. Zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Dusíme doměkka. Dochutíme cukrem, solí a octem.

Houskové knedlíky připravíme dle návodu a pustíme se do bramborových. Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosetou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme hutné těsto. Uválíme šišky, které vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 20 až 25 minut. Hotové bramborové knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-konfity-s-cervenym-zelim [On-line 29.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.