reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní paštika

Suroviny

  • tymián 1 špetka
  • vepřové mleté maso 200-300 g
  • smetana ke šlehání 1 kelímek
  • bílé víno 100 ml
  • sůl
  • kachní játra 500 g
  • pepř
  • sůl 1 lžička
  • česnek 3-4 stroužky
  • cibule 1-2 ks
  • máslo

Kachní játra očistíme. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme mleté vepřové a játra, tři stroužky nasekaného česneku. Přidáme půl lžičky tymiánu, deci bílého vína a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut. Občas promícháme. Poté směs odstavíme z plotýnky a dáme do mixéru. Přidáme šlehačku a 100 g rozpuštěného másla. Ještě horké rozmixujeme a okořeníme pepřem a solí. Paštiku dáme do skleniček a asi čtvrt hodiny povaříme ve vodní lázni. Necháme vychladit a můžeme podávat s pečivem.

Zdroj: Kachní paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-pastika-0  [On-line 25.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.