Suroviny
- kachní játra 500 g
- šalotka 2 ks
- máslo 250 g
- tymián 1/2 lžičky
- česnek 3 stroužky
- portské víno 100 ml
- žloutek 6 ks
- vejce 1 ks
- mletý pepř 1/2 lžičky
Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli orestujte na půlce másle dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián, portské a zakryté duste aspoň 10 minut. Občas promíchejte. Směs poté odstavte z ohně, vlijte do mixéru, přidejte 100 g rozpuštěného másla a jeden po druhém žloutky a nakonec celé vejce.
Ještě mírně teplou paštiku (ale pozor, pokud je hmota příliš teplá, máslo se může srazit) rozmixujte dohladka, propasírujte a dochuťte pepřem a solí. Takto připravenou směs vlijte do jednotlivých misek nebo formy na srnčí hřbet. Dejte do kastrolu nebo pekáče a do výšky forem nalijte horkou vodu. Vložte do trouby předehřáté na 95°C asi na 35 minut. Po vystydnutí a zatuhnutí můžete paštiku zalít rozpuštěným máslem a nechat zchladnout.
Zdroj: Kachní paštika s francouzskou bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-pastika-s-francouzskou-bagetkou [On-line 22.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář