reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní paštika s francouzskou bagetkou

Suroviny

  • kachní játra 500 g
  • šalotka 2 ks
  • máslo 250 g
  • tymián 1/2 lžičky
  • česnek 3 stroužky
  • portské víno 100 ml
  • žloutek 6 ks
  • vejce 1 ks
  • mletý pepř 1/2 lžičky

Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli orestujte na půlce másle dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián, portské a zakryté duste aspoň 10 minut. Občas promíchejte. Směs poté odstavte z ohně, vlijte do mixéru, přidejte 100 g rozpuštěného másla a jeden po druhém žloutky a nakonec celé vejce.

Ještě mírně teplou paštiku (ale pozor, pokud je hmota příliš teplá, máslo se může srazit) rozmixujte dohladka, propasírujte a dochuťte pepřem a solí. Takto připravenou směs vlijte do jednotlivých misek nebo formy na srnčí hřbet. Dejte do kastrolu nebo pekáče a do výšky forem nalijte horkou vodu. Vložte do trouby předehřáté na 95°C asi na 35 minut. Po vystydnutí a zatuhnutí můžete paštiku zalít rozpuštěným máslem a nechat zchladnout.

Zdroj: Kachní paštika s francouzskou bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-pastika-s-francouzskou-bagetkou  [On-line 22.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.