Ingredience
- kachní křídla a stehna 1 dávka
- mrkve 2 kusy
- kus celeru 1 kus
- petržel 1 kus
- cibule 2 kusy
- špek 50 g
- snítka libečku 1 dávka
- zelená petrželka 1 kus
- stroužků česneku 5 kusů
- pepř a sůl 1 špetka
- lžíce másla 1 kus
- lžíce sádla 3 kusy
- svazek řapíkatého celeru 1 kus
- mrkev 1 kus
- zakysaná smetana 1 kus
- snítky zelené petržele 1 dávka
- půl lžičky citronu 1 kus
Z kachního masa, zeleniny a libečku si uděláme vývar, měkké maso a zeleninu pak nakrájíme a vložíme zpět do polévky, dochucené muškátovým květem a solí. Pro lepší chuť můžeme ještě zavařit proužky uškvařené slaniny. Nakonec zavaříme domácí nudle a osvěžíme nastrouhanou čerstvou zeleninou a zelenou petrželkou
Zdroj: Kachní polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-polevka [On-line 29.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář