reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní prsa s červeným zelím a bramborovými špalíčky

Suroviny

  • kachní prsa 5 ks
  • sůl
  • pepř

Červené zelí

  • červené zelí 750 g
  • cibule 1 ks
  • třtinový cukr
  • balzamikový ocet 1 lžíce
  • sůl
  • kmín
  • hladká mouka na zahuštění

Bramborové špalíčky
moučné brambory 900 g

  • polohrubá mouka 100 g
  • krupice 150 g
  • máslo 40 g
  • sůl 2 lžičky
  • vejce 2 ks

Kachní prsa odřízneme od kosti a rozdělíme na dvě filátka. Maso zarovnáme a kůži propíchneme špejlí. Rozpálíme pánev, maso položíme kůží dolů a pečeme čtyři minuty. Obrátíme a pečeme dalších pět minut. Poté dáme do teplé trouby na 10 minut dopéct. Maso pak necháme odpočívat zakryté v teple.
Zelí: Hlávku zelí si najemno nakrájíme, mezitím osmažíme cibulku, potom přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, necháme aspoň 30 minut podusit a poté přidáme sůl, kmín, balzamikový ocet a vše zamícháme. Nakonec zahustíme směsí, kterou si uděláme z vody a mouky a necháme deset minut provařit.
Bramborové špalíčky: Brambory si oloupeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Pak je slijeme a ještě horké prolisujeme sítem či lisem a rychle smícháme s polohrubou moukou a krupicí, bude-li těsto řídké, přisypeme trochu mouky. Pak přidáme máslo, sůl a obě celá vejce. Těsto důkladně a velmi rychle zpracujeme a uválíme na malé špalíčky. Hned zvolna vaříme (spíš táhneme) v osolené vodě 15-20 minut, podle velikosti. Hotové knedlíky vyjmeme, omastíme a podáváme ke kachně a zelí.

Zdroj: Kachní prsa s červeným zelím a bramborovými špalíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsa-s-cervenym-zelim-bramborovymi-spalicky  [On-line 18.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.