Ingredience
- kachní prsa 2 kusy
- grilovací koření 1 špetka
- sůl 1 špetka
- olej 1 dávka
- slunečnicová semínka 1 dávka
- listy rukoly 1 dávka
medová poleva:
- hrubozrnná hořčice 1 dávka
- med 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
domácí bagetky:
- hladká mouka 800 g
- sušené droždí 2 lžičky
- lžička a půl soli 1 dávka
1.Zmrzlá kachní prsa nakrájíme na nářezovém stroji natenko, poté prsíčka posolíme a posypeme grilovacím kořením a necháme v oleji uležet půl dne. Na pánvičce sijen zlehka opečeme slunečnicová semínka a nachystáme si medovou polevu z olivového oleje, hrubozrnné hořčice se semínkem a medu. Kachní prsa prudce opečeme na oleji a poté podáváme na rukole a dochutíme připraveným přelivem.
2. U uvedených surovin a 450 ml vody si v domácí pekárně uhněteme těsto, které necháme vykynout. Vytvoříme pět bagetek, které ještě na pečicím papíru necháme čtvrt hodiny dokynout a upečeme je v troubě na 180 stupňů potřené vajíčkem.
Zdroj: Kachní prsa s rukolou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsa-s-rukolou [On-line 31.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář