Suroviny
- kachní stehno 2 ks
- kachní sádlo 250 g
- sůl
- pepř
- kmín
- česnek 2 stroužky
- jarní cibulka
- kapary
- pažitka nebo petržel
- cibule 1 ks
- máslo
- okurčičky
- pečivo
Kachní stehna osolíme, opepříme, naložíme do kachního sádla a dáme je pomalu péct (konfitovat) do rozehřáté trouby, minimálně na pět hodin na cca 130 C. Sádlo by mělo jen lehce probublávat, proto ho raději zkontrolujte a teplotu trouby podle toho upravte. Až budou stehna hotová, vyndáme je ze sádla a dáme je vychladit. Poté obereme maso od kosti. Na kachním sádle orestujeme jarní i normální cibulku, přidáme trochu kmínu a česneku. Obrané maso nasekáme najemno a přidáme do základu. Zlehka orestujeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a petrželku. Dáme vychladit. Podáváme s okurčičkami a pečivem.
Zdroj: Kachní rillettes; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-rillettes [On-line 09.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář