reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní rillettes

Suroviny

  • kachní stehno 2 ks
  • kachní sádlo 250 g
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • česnek 2 stroužky
  • jarní cibulka
  • kapary
  • pažitka nebo petržel
  • cibule 1 ks
  • máslo
  • okurčičky
  • pečivo

Kachní stehna osolíme, opepříme, naložíme do kachního sádla a dáme je pomalu péct (konfitovat) do rozehřáté trouby, minimálně na pět hodin na cca 130 C. Sádlo by mělo jen lehce probublávat, proto ho raději zkontrolujte a teplotu trouby podle toho upravte. Až budou stehna hotová, vyndáme je ze sádla a dáme je vychladit. Poté obereme maso od kosti. Na kachním sádle orestujeme jarní i normální cibulku, přidáme trochu kmínu a česneku. Obrané maso nasekáme najemno a přidáme do základu. Zlehka orestujeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a petrželku. Dáme vychladit. Podáváme s okurčičkami a pečivem.

Zdroj: Kachní rillettes; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-rillettes  [On-line 09.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.