Suroviny:
- kachna
- špek
- pistácie
- konopné semínko
- šunka, slanina
- bílý pepř
- mletá husí játra
- mandle
- sušené švestky
- švestková marmeláda
- sušené mléko
- sůl
- smetana
- ořechy
- máslo
- červené víno
- olej
Mletá játra, smetana, šunka, slanina, špek na kostičky, pistácie, bílý pepř, sůl, sušené mléko. smícháme v nádivku.
Vykoštěnou kachnu naklepeme, opepříme, osolíme, naplníme nádivkou a zabalíme do alobalu.
Do pekáče dáme máslo, slaninu a olej, pečeme na 220°C půl hodiny, stáhneme na 100°C, pečeme 90 min.
Švestková omáčka: máslo, mandle, sušené švestky, cukr, víno, marmeládu, provaříme 10 minut. Nakonec přidáme výpek z pekáče s roládou.
Na pánvi ohřejeme máslo do hněda, přidáme mleté ořechy a ořechové knedlíky. Prohřejeme.
Hotovou roládu obalíme v konopném semínku.
Zdroj: Kachní roláda se švestkovou omáčkou a ořechové knedlíky; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 16.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář