Ingredience:
- 6 ks kachních stehen
- palička česneku
- 5 lžic medu
- 100 ml červeného vína
- 100 g másla
- pepř
- sůl a voda na podlití
Ingredience – zelí:
- 2 cibule
- 6 lžic oleje
- 2 balíčky sterilizovaného červeného zelí
- 2 ks brambor
Ingredience – knedlíky:
- 1 kg vařeným brambor
- 2 vejce
- 2 lžičky soli
- 100 g dětské krupičky
- 100 g hrubé mouky
- 1 lžíce škrobu
Kachní stehna nasolíme den dopředu a necháme odležet do druhého dne, vytvoříme si marinádu: paličku česneku prolisujeme do mísy s medem a červeným vínem, promícháme a potřeme kachní stehna, podlijeme vodou, na vrch nakrájíme máslo, opepříme a dáme péct na 2–3hodiny do trouby.
Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do hrnce a orestujeme na oleji, přidáme nastrouhané zelí, brambory najemno a necháme vařit doměkka, před podáváním dochutíme podle chuti – sůl, cukr, ocet.
Uvařené brambory den předem necháme vychladnout, pak smícháme na vále s moukou, krupičkou, solí, vejci a škrobem, zpracujeme těsto, dle potřeby přidáváme mouku a krupičku ve stejném poměru, dokud se těsto nelepí. Potom na vále vytvoříme válečky o průměru 5cm. Vaříme ve vroucí osolené vodě 20minut, v průběhu vaření nadzdvihneme vařečkou, aby se nelepilyke dnu. Po uvaření hned knedlíky krájíme, aby se neslepily, a teplé podáváme.
Zdroj: Kachní stehna na medu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-stehna-na-medu [On-line 22.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář