reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní stehýnka s jablkovým zelím

Potřebujeme:

  • 2 kachní stehna
  • 1 neloupanou celou cibuli
  • 2 česneky (napříč rozkrojené)
  • 1 celé zelené jablko bez jádřince
  • čerstvý rozmarýn
  • provensálské koření
  • olivový olej
  • sůl

Jablkové „zelí“:

  • 4 zelená kyselejší jablka
  • 1 lžíci medu
  • balzamikový ocet
  • 1 citron
  • 1 lžičku másla
  • sůl

Omytá kachní stehna osušte a pod kůží naplňte játrovou směsí, osolte, okořeňte provensálským kořením, položte na pekáček s olivovým olejem, rozkrojenou neloupanou cibulí a překrojenými palicemi česneku. Do pekáče přidejte ještě jedno celé jablko bez jádřince. Položte navíc snítku rozmarýnu, překryjte alobalem a dejte péct na 180 stupňů. Pečte hodinu, pak sundejte alobal, zvyšte teplotu na 200 stupňů a 20 minut dopékejte kvůli barvě.

Na jablkové zelí zbavte 4 jablka jádřinců, 3 oloupejte, jedno nechte neloupané. Všechny nakrájejte na tenké plátky, na pánvi nechte zkaramelizovat med a přidejte jablka. Mírně posolte, nechte dusit, okyselte balzamikem nebo citronem a zjemněte máslem.

Zdroj: Kachní stehýnka s jablkovým zelím; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/kachni-stehynka-s-jablkovym-zelim.html [On-line 07.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.