reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kaldoun

Ingredience

  • drůbky z kachny, popř. z krůty, kuřete+křídla, skelet 500 g
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 2 kusy
  • cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

na játrové knedlíčky:

  • krůtí nebo kachní či kuřecí játra 250 g
  • vejce 1 kus
  • strouhanka 1 dávka
  • česnek 1 stroužek
  • hladká mouka 1 dávka
  • majoránka 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

Drůbky řádně očistíme a opláchneme. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme do změknutí. Vývar scedíme, zeleninu pokrájíme, drůbky obereme, vše vrátíme do vývaru a zavaříme játrové knedlíčky, které jsme si připravili obvyklým způsobem.

Zdroj: Kaldoun; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kaldoun [On-line 07.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.