Ingredience
- drůbky z kachny, popř. z krůty, kuřete+křídla, skelet 500 g
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 2 kusy
- cibule 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
na játrové knedlíčky:
- krůtí nebo kachní či kuřecí játra 250 g
- vejce 1 kus
- strouhanka 1 dávka
- česnek 1 stroužek
- hladká mouka 1 dávka
- majoránka 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
Drůbky řádně očistíme a opláchneme. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme do změknutí. Vývar scedíme, zeleninu pokrájíme, drůbky obereme, vše vrátíme do vývaru a zavaříme játrové knedlíčky, které jsme si připravili obvyklým způsobem.
Zdroj: Kaldoun; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kaldoun [On-line 07.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář