Suroviny:
- kančí kýta
- 3 cibule
- 2 lžíce drcených rajčat
- chleba
- voda
- rostlinný olej
- uzená paprika
- pepř
- sůl
na špekové knedlíky:
- špek
- 3 vejce
- houska
- mléko
- mouka
- petrželka
- pepř
- sůl
V hrnci rozehřejeme rostlinný olej, orestujeme nakrájenou cibuli a zalijeme kapkou vody, aby cibule dostala jednotnou barvu. Když se voda odpaří, přisypeme uzenou papriku, necháme spojit a zase zalijeme vodou. Přidáme drcená rajčata, a jakmile se směs začne vařit, vložíme do hrnce nakrájené maso, opepříme a osolíme. Necháme rychle zavařit, pak stáhneme var, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Teď si připravíme špekové knedlíky: špek nakrájíme na kostky a necháme orestovat.
Do žloutků nalijeme trochu mléka a přisypeme nakrájenou housku. Osolíme, opepříme a promícháme. Pak ke směsi přidáme opečený špek, zaprášíme moukou a postupně vmícháme vyšlehaný sníh. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
Namočíme si ruce, vytvarujeme knedlíky a necháme vařit ve vroucí vodě 8–10 minut.
Guláš zahustíme nalámaným chlebem a necháme ještě chvíli povařit. Pak ho nandáme na talíř a podáváme se špekovým knedlíkem.
Zdroj: KANČÍ GULÁŠ S UZENOU PAPRIKOU A ŠPEKOVÝM KNEDLÍKEM; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/sefovy-vymazlene-recepty-z-kanciho-masa [On-line 27.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář