Potřebujeme:
- 300 g kančích jater,
- 1 kančí srdce,
- kančí ledvinky,
- 150 g slaniny,
- 0,5 l kysaného mléka,
- 0,2 l červeného vína,
- 1 dcl smetany,
- 1 dcl červeného vína,
- 2 hříbky,
- 4 lžíce másla,
- 1 cibuli,
- olej, sůl, pepř
Zelí:
- sklenici červeného zelí,
- 1 cibulku,
- 1 jablko,
- 1 lžíci hladké mouky,
- olej
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme jablko, mouku, zelí a necháme provařit.
Játra, srdce a ledvinky namočíme na 12 hodin do kysaného mléka.
Na másle orestujeme cibuli, slaninu, houby a vyndáme z pánve. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme vnitřnosti. Vrátíme cibulku a hřiby a zalijeme červeným vínem, promícháme a zjemníme smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborovou kaší a červeným zelím.
Zdroj: Kančí lahůdka; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kanci-lahudka.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář