reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí lahůdka

Potřebujeme:

  • 300 g kančích jater,
  • 1 kančí srdce,
  • kančí ledvinky,
  • 150 g slaniny,
  • 0,5 l kysaného mléka,
  • 0,2 l červeného vína,
  • 1 dcl smetany,
  • 1 dcl červeného vína,
  • 2 hříbky,
  • 4 lžíce másla,
  • 1 cibuli,
  • olej, sůl, pepř

Zelí:

  • sklenici červeného zelí,
  • 1 cibulku,
  • 1 jablko,
  • 1 lžíci hladké mouky,
  • olej

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme jablko, mouku, zelí a necháme provařit.

Játra, srdce a ledvinky namočíme na 12 hodin do kysaného mléka.

Na másle orestujeme cibuli, slaninu, houby a vyndáme z pánve. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme vnitřnosti. Vrátíme cibulku a hřiby a zalijeme červeným vínem, promícháme a zjemníme smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborovou kaší a červeným zelím.

Zdroj: Kančí lahůdka; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kanci-lahudka.html [On-line 07.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.