Ingredience
- kančí pečeně (kotlety) 1 dávka
- větviček čerstvého rozmarýnu 10 kusů
- švarcvaldské šunky 100 g
- sůl a pepř 1 špetka
- červeného vína 200 ml
1. Kančí pečeni nakrojíme na jednotlivé kotlety a mezi plátky masa vložíme větvičku rozmarýnu a slaninu. Podlijeme červeným vínem a necháme asi tři hodiny při 150°C. Maso pravidelně přeléváme výpekem a po půlhodinách otáčíme.
Smetanové brambory:
- 1 kg brambor,
- 100 g švarcvaldské šunky,
- 1 svazek jarní cibulky,
- 200 g másla,
- 200 ml smetany,
- špetka muškátového oříšku
2. Oškrábané brambory necháme uvařit doměkka v mírně osolené vodě. Nakrájíme bavorskou šunku na kostičky, stejně tak i cibulku a dáme restovat. Po uvaření brambory slijeme a přidáme šunku s cibulkou. Přidáme máslo, smetanu, sůl, muškátový oříšek a rozšťoucháme.
Zdroj: Kančí na rozmarýnu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kanci-na-rozmarynu [On-line 16.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář