reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí na rozmarýnu

Ingredience

  • kančí pečeně (kotlety) 1 dávka
  • větviček čerstvého rozmarýnu 10 kusů
  • švarcvaldské šunky 100 g
  • sůl a pepř 1 špetka
  • červeného vína 200 ml

1. Kančí pečeni nakrojíme na jednotlivé kotlety a mezi plátky masa vložíme větvičku rozmarýnu a slaninu. Podlijeme červeným vínem a necháme asi tři hodiny při 150°C. Maso pravidelně přeléváme výpekem a po půlhodinách otáčíme.
Smetanové brambory:

  • 1 kg brambor,
  • 100 g švarcvaldské šunky,
  • 1 svazek jarní cibulky,
  • 200 g másla,
  • 200 ml smetany,
  • špetka muškátového oříšku

2. Oškrábané brambory necháme uvařit doměkka v mírně osolené vodě. Nakrájíme bavorskou šunku na kostičky, stejně tak i cibulku a dáme restovat. Po uvaření brambory slijeme a přidáme šunku s cibulkou. Přidáme máslo, smetanu, sůl, muškátový oříšek a rozšťoucháme.

Zdroj: Kančí na rozmarýnu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kanci-na-rozmarynu [On-line 16.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.