reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KANČÍ RANGOUT S OMÁČKOU Z ČOKOLÁDY

Suroviny:

  • kančí maso
  • hořká čokoláda
  • kakaový prášek
  • 2 dcl červeného vína
  • malinový ocet
  • piniové oříšky
  • 1 mrkev
  • řapíkatý celer
  • 1 cibule
  • třtinový cukr
  • rozinky
  • jalovec
  • bobkový list
  • olivový olej
  • sůl
  • bílý chleba jako přílohu

Kančí si naložíme den předem: nakrájíme maso, mrkev, cibuli a řapíkatý celer. Přidáme pár kuliček jalovce, bobkový list, pokapeme malinovým octem a zalijeme červeným vínem. Všechno promícháme v pekáčku, přikryjeme fólií a dáme uležet do lednice.

Druhý den pekáček vyndáme a celou směs přecedíme do druhé nádoby. Dáme stranou maso a osolíme ho. V kastrůlku necháme rozehřát olivový olej a maso zprudka opečeme.

Pak ho vyndáme do misky a orestujeme zeleninu, kterou zalijeme přeceděnou marinádou. Nakonec vrátíme do hrnce zpátky maso. Promícháme, zakryjeme pokličkou, přivedeme k varu, pak var stáhneme na minimum a necháme dusit do měkka asi 1 – 1,5 hodiny.

V druhé pánvičce ohřejeme cca 1dcl malinového octa, přisypeme třtinový cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme pár rozinek a zaprášíme kakaovým práškem. Tuto směs přidáme k masu a přisypeme ještě pár piniových oříšků. Stáhneme z plotny, přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit.

Jako přílohu nakrájíme bílý chleba, pokapeme ho olivovým olejem a krátce opečeme na pánvičce.

Kančí nandáme do hlubokého talíře a podáváme spolu s opečeným chlebem.

Zdroj: KANČÍ RANGOUT S OMÁČKOU Z ČOKOLÁDY; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/sefovy-skvostne-recepty-s-cokoladou-zde-jsou-vsechny [On-line 13.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.