reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapustové závitky s mletým masem a zeleninovou omáčkou

8−10 porcí

  • 1 kapusta
  • 300 g mletého 
hovězího masa
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 100 g vařených jáhel
  • 100 g vařené červené čočky
  • 2 vejce
  • směs bylinek – tymián, petrželová nať, rozmarýn, oregano
  • mletý pepř
  • sůl

omáčka

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 10 rajčat
  • 1/2 kg zeleniny (mrkev, celer, řapíkatý celer)
  • 1 rajský protlak
  • olivový olej
  • svazek bylinek
  • 250 ml bílého vína
  • sůl
  • příloha – chléb

Potřebný počet kapustových listů spaříme v osolené vodě, zchladíme a necháme okapat.
Mleté maso dobře vymícháme s jáhlami, čočkou, vejci, sekanými bylinkami, pepřem a solí.
Porce masové směsi zabalíme do kapustových listů, a natěsno vyskládáme do kastrolu nebo pekáče.

Nahrubo nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme na oleji dozlatova, vmícháme plátky česneku, zarestujeme rajský protlak, přidáme na větší kusy nakrájená rajčata, bylinky, zalijeme vínem, krátce povaříme a směsí přelijeme kapustové závitky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi hodinu, omáčku dochutíme solí, popř. pepřem a podáváme s chlebem.

Zdroj: Kapustové závitky s mletým masem a zeleninovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1149 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.