8−10 porcí
- 1 kapusta
- 300 g mletého hovězího masa
- 300 g mletého vepřového masa
- 100 g vařených jáhel
- 100 g vařené červené čočky
- 2 vejce
- směs bylinek – tymián, petrželová nať, rozmarýn, oregano
- mletý pepř
- sůl
omáčka
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 10 rajčat
- 1/2 kg zeleniny (mrkev, celer, řapíkatý celer)
- 1 rajský protlak
- olivový olej
- svazek bylinek
- 250 ml bílého vína
- sůl
- příloha – chléb
Potřebný počet kapustových listů spaříme v osolené vodě, zchladíme a necháme okapat.
Mleté maso dobře vymícháme s jáhlami, čočkou, vejci, sekanými bylinkami, pepřem a solí.
Porce masové směsi zabalíme do kapustových listů, a natěsno vyskládáme do kastrolu nebo pekáče.
Nahrubo nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme na oleji dozlatova, vmícháme plátky česneku, zarestujeme rajský protlak, přidáme na větší kusy nakrájená rajčata, bylinky, zalijeme vínem, krátce povaříme a směsí přelijeme kapustové závitky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi hodinu, omáčku dochutíme solí, popř. pepřem a podáváme s chlebem.
Zdroj: Kapustové závitky s mletým masem a zeleninovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1149 [On-line 07.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář