4 porce
- 2 menší vařené červené řepy
- 50 g cukru
- 2 snítky máty
- 1 lžička skořice
- 4 cl tuzemského rumu
Krém
- 300 g mascarpone
- 1 vanilkový lusk
- 50 g medu
- 4 cl koňaku
Řepu nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozpustíme cukr na karamel, přidáme kostičky řepy, nasekanou mátu, skořici, zalijeme rumem, chvilku podusíme a odstavíme. Necháme vychladit.
Mascarpone rozmícháme s obsahem vanilkového lusku, medem a koňakem. Do sklenic střídavě vrstvíme řepu a mascarpone.
Zdroj: Karamelizovaná řepa s krémem z mascarpone; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1562-karamelizovana-repa-s-kremem-z-mascarpone/ [On-line 14.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář