reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kardinálovy řezy

Suroviny
Piškotové těsto:

  • vejce 1 ks
  • žloutek 2 ks
  • cukr krupice 50 g
  • hladká mouka 40 g

Sníh:

  • bílek 2 ks
  • cukr krupice 100 g

Na náplň:

  • marmeláda
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • ztužovač šlehačky 1 ks
  • cukr moučka

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.

Připravíme si piškot – celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku.

Jeden cukrářský sáček s hladkou špičkou naplníme sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme nejdříve ze sněhu 4-5 pruhů po celé délce plechu asi 2 cm od sebe (na plech se musí vejít dva stejně široké pruhy). Vynecháme větší mezeru a totéž uděláme na druhé půlce plechu. Pak vezeme sáček s piškotovým těstem a nastříkáme je do mezer mezi sníh. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Takto vytvořené pásy jemně posypeme moučkovým cukrem a upečeme při 170-180 stupních asi 10-15minut dorůžova.

Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír, nebo vál, a papír, na kterém jsme pekli, sloupneme. Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany – můžeme kombinovat dva druhy sladší a pikantnější marmelády. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dotuha ušlehané smetany, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Asi hodinu necháme odležet v lednici. Před podáváním poprášíme práškovým cukrem.

Zdroj: Kardinálovy řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kardinalovy-rezy  [On-line 11.11.2015]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


9 + pět =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.