reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karniyarik, Bulgur Pilavi

Plněný lilek a bulgur pilav

(2 porce)

  • 2 lilky
    400 g mletého hovězího masa
    2 lžíce rajčatového protlaku
    2 lžíce paprikového protlaku
    300 g pšeničného bulguru
    hovězí vývar
    1 cibule
    1 rajče
    3 bílé papriky
    2 stroužky česneku
    mletá skořice
    koření Pimento
    petrželka
    olej extra virgin
    máslo
    sůl, pepř

Karniyarik:
Lilek zbavíme na čtyř stranách kůže tak, aby zůstala na nejšiřším místě spojena (čtyři zářezy a uprostřed neloupat! Jinak nebude lilek držet pohromadě). Jednu z oloupané strany vydlabeme asi do hloubky 2cm, aby vznikla kapsička a lilky osolíme (tím pustí vodu) a necháme chvilku stranou. Po chvilce lilky osušíme a orestujeme na oleji, dokud nezměknou. Na jiné pánvi orestujeme na oleji půlku na jemno nakrájené cibule, česnek a bílou papriku a pak přidáme mleté maso. Necháme chvilku povařit, ochutíme lžící rajčatového protlaku, solí a petrželkou.
Orestované lilky lehce rozevřeme a naplníme je masovou směsí. Navrch položíme plátek rajčete a bílé papriky. Lžičku rajčatového protlaku rozmícháme s vodou a zalijeme tím lilky. Pečeme v troubě na 180° asi 10 minut, dokud rajče a paprika nechytnou opečený nádech.

Bulgur pilavi:
Bulgur namočíme na pár minut do vody, aby nabobtnal. V hrnci na oleji orestujeme půlku na jemno nakrájené cibule a nakrájenou bílou papriku. Přidáme paprikový protlak, přisypeme bulgur, špetku skořice a lžičku koření pimento. Vše zalijeme vývarem, osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut vařit, dokud se tekutina nevyvaří. Před servírováním vmícháme do bulguru kousek másla, aby se zjemnila chuť.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Karniyarik-Bulgur-Pilavi/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.